20240521-Miniature_Kingdom_
2429
Turen går till Kungsör där vi besöker Miniature Kingdom och får en guidad visning.

Miniature Kingdom är en modelljärnväg inspirerad av Sveriges landskap. Den innehåller 31 orter, 700 meter tågräls och över 3000 invånare. Miljöerna visar ett Sverige i miniatyr och tågen rullar, tillsammans med några lastbilar och bussar, genom landet. Norra Sverige t o m Mälardalen är i stort sett klara. Nu pågår arbetet med södra Sverige. Vi får även höra om bakgrunden till projektet och om de planer som finns framöver.

Efter lunch tar en av Arbogas stadsguider med oss på en dryg timmes spännande stadsvandring. Med värme och humor berättar de om stadens fantastiska historia som känns levande än idag, inte minst i den välbevarade stadskärnan med bebyggelse från medeltiden.
Efter vandringen har man en stund på egen hand innan bussen avgår för att vara åter i Stockholm ca kl. 18.00.

I priset ingår bussresa lunch inkl. sallad, bröd, smör, måltidsdryck samt kaffe och kaka, entré och guidning i Miniature Kingdom och historisk stadsvandring i Arboga.



Tid och plats:Tisdag 21 maj 8.00Samling:7.45 Cityterminalen, vid bussgaten För gate se informationstavlornaPris:870 kr resp 1025 för ej medlemAntal platser:Max 40 personerAnmälan senast:17 aprilBetalning senast:24 aprilAnsvarig:Sören Arnström, 070-556 16 34, soren.arnstrom@outlook.com
Alla ordinarie platser till aktiviteten är upptagna, och anmälningar kommer att sättas upp på väntelistan.