1830 Bloomsbury Spirit på Artipelag

                         Föregående aktivitet Nästa aktivitet

För första gången kan vi i Sverige se en utställning om och med Bloomsburygruppen. Det var en kreativ och bohemisk krets i England som hade stort inflytande på kulturlivet i början av 1900-talet. I gruppen ingick författare som Virginia Woolf, hennes syster konstnären Vanessa Bell, ekonomen John Maynard Keynes och flera andra. I återskapade miljöer visas en rad konstformer; textil, keramik, inredning, måleri, foto, mode, litteratur och trädgårdsdesign, i centrum står deras idéer och värderingar.

Vi börjar med visning av utställningen, vi delas upp i två grupper som startar med kvarts mellanrum. Efter visningen samlas vi utanför restaurangen 1 trappa upp. Där äter vi buffé med varma och kalla rätter, mineralvatten/bordsvatten, ostar samt kaffe/te. I buffén finns alltid minst en vegetarisk varmrätt. Behöver du äta glutenfritt säger du till på plats så informerar personalen om vilka rätter som är glutenfria.

Omvägar är Artipelags första utomhusutställning. Skulpturer och konstinstallationer av ett tiotal konstnärer, bland dem Charlotte Gyllenhammar, Per Kirkeby och Maria Miesenberger, är placerade i naturen. Efter lunch kan du på egen hand promenera runt och titta på den och också se mer av Bloomsburyutställningen.

Tillgängligheten på Artipelag är mycket bra, hiss finns mellan samtliga våningsplan och huset saknar trösklar. Det finns en nästan 1 km lång anpassad promenadväg till stranden. Hemfärd vid 15-16-tiden beroende av väder.

OBS! Sedan sommaren 2018 har Artipelag gått över till kontantfria kassor, enbart kortbetalning gäller.

Tid och plats: 
Tisdag 11 september 10.30
Samling: 
10.15 Cityterminalen vid bussgatan
Ansvarig: 
Chris Larsson, 070 263 63 14, aktiviteter.chris@gmail.com
Pris i kr: 
500 resp 625 för ej medlem
Anmälan senast: 
2018-08-06
Betalning oss tillhanda: 
2018-08-15
Antal: 
Max 40 deltagare